Radio2 Benebene heet voortaan VRT Radio Bene

VRT Radio bene

Sinds 2 juli luistert het digitale VRT themakanaal Radio2 Benebene naar een nieuwe naam: VRT Radio Bene. Daarmee is het kanaal volledig losgekoppeld van Radio2, zoals de VRT al eerder deed met Studio Brussel en De Tijdloze.

Het recept van de zender blijft hetzelfde. Onder het motto ‘De tijd van je leven’ draait VRT Radio Bene evergreens en maakt de zender plaats voor de beste artiesten van eigen bodem. Zeg maar: op z’n NPO Radio 5, met een vleugje NPO SterrenNL.

VRT Radio Bene begon in 2020 als spin-off van het gelijknamige Radio2-avondprogramma. Eerst enkel via het Web, maar vanaf oktober 2021 ook via DAB+. Geleidelijk aan werden gepresenteerde programma’s geïntroduceerd en ontpopte het kanaal zich tot een alternatief voor wie het verjongde Radio2 ontgroeid is. De herlancering moet er nu een volwaardige zender van maken, naast b.v. Joe Gold en Nostalgie+. Het team van vertrouwde presentatoren (met o.m. Cathérine Vandoorne, Peter Verhulst, Luc Appermont en Guy De Pré) heeft er zangeressen Barbara Dex en Belle Perez bijgekregen en wordt deze zomer nog versterkt met Kim Debrie, Benjamien Schollaert en Anja Daems.

Alle info op Retrievermedia.be

  • X icon
  • Linkedin icon
  • Email icon
Banner: '100 years Moustiqe'

Kennismaken met…

Image of Ludovic de Barrau
Ludovic de Barrau
Sales Director bij PUB
In drie woorden: Enthousiast, eerlijk, optimistisch
cup of coffee
Ristretto, net als in Italië

Medianieuws per e-mail?

Ontvang een maandelijkse samenvatting van het meest belangrijke medianieuws per e-mail.

Retriever